10 міфів про металопластикові вікна ПВХ

Всі інноваційні відкриття рано чи пізно починають обростати різними чутками і міфами, які часом не відповідають дійсності і багатьох людей вводять в оману. Міфи про металопластикові вікна можуть створюватися виробниками алюмінієвих і дерев'яних конструкцій, яким потрібно створити у клієнтів негативне враження про металопластикові вікна, для того щоб схилити їх на придбання власної продукції. Крім того, деякі міфи створюються на підставі нічим не підкріплених чуток і домислів людей. Розвіємо деякі поширені міфи про металопластикові вікна.

Міф №1. Монтаж ПВХ-вікна – це гори сміття і бруду.
Ні для кого не є секретом, що установка вікон, як і будь-які інші ремонтні роботи, обіцяє чимало сміття і пилу. Однак, якщо до цього процесу підготуватися заздалегідь, можна значно спростити роботу не тільки монтажникам, а й самому собі. Перед установкою вікон необхідно прибрати всі предмети з підвіконь, звільнити прохід до вікон, приготувати сміттєві мішки і обов'язково накрити меблі і підлогу.

Міф №2. Металопластикові вікна неекологічні.
Цей міф найбільш популярний. Продавцям вікон доводиться чимало часу витрачати на те, щоб переконати покупців у абсолютній безпеці свого товару. Найчастіше відлякують людей два факти: Рами виконані з полівінілхлориду, а ця складна хімічна назва асоціюється виключно з токсичними речовинами; У матеріал, за технологією, додають свинець. Однак ПВХ – це полімер, який застосовується при виробництві десятків тисяч предметів, що оточують нас і нами використовуваних без всякого страху. А що стосується свинцю, то останнім часом при нормалізації ПВХ замість свинцю використовуються компоненти на основі кальцію і цинку.

Міф №3. Дерев'яні вікна краще пластикових.
Виробники дерев'яних вікон приведуть вам масу плюсів своєї продукції, але давайте розберемося і в цих розбіжностях. Дерев'яне вікно екологічне і дихає. Природно, що в своєму природному стані дерево є екологічно чистим матеріалом, до того ж ще й дихаючим. Але після того, як воно пройде цикл обробки, де буде просякнуте різними складами і покрито декількома шарами лаку, виникають цілком законні питання – а чи буде таке вікно вже екологічним, і чи здатне воно буде дихати? До того ж, неправильна технологія виготовлення дерев'яного вікна може привести до його деформації. Ось і варто подумати – чи потрібно переплачувати.

Міф №4. Кращі вікна роблять в Європі.
Європейські виробники металопластикових вікон мають великий досвід в цій області, на відміну від наших виробників, які освоїли цю технологію зовсім недавно. Крім того, так склалося, що у наших співвітчизників епітет «європейський» викликає чітку асоціацію – «якісний». Однак ніхто краще вітчизняного виробника не знає істинних потреб свого покупця. Український ринок тим і хорош, що перш за все орієнтується на місцевий клімат, знає його особливості, тому підбирає найбільш оптимальний товар. Більш того, більшість українських компаній, в тому числі і «Окна Онлайн», працюють за європейськими технологіями, адаптованим до локальних реалій.

Міф №5. Шість камер краще, ніж три.
Металопластикове вікно зроблено з ПВХ профілю, який має кілька повітряних камер. Природно, чим більше камер, тим більше теплоізоляційний шар профілю, але чи потрібен він такий великий для південних районів і міських квартир. Адже 3-х камерний профіль не промерзає в 30°С мороз, а 6-ти камерний профіль здатний витримати 60°С морози. З огляду на те, що в Україні температура навколишнього середовища практично не опускається нижче -20°С, встановлювати вікно з 6-ти камерним профілем буде нераціонально – для наших умов трьох- або чотирьохкамерного профілю цілком достатньо.

Міф №6. ПВХ-вікна не «дихають».
Напевно багато хто чув про те, що металопластикові вікна не «дихають», але що саме означає це слово, багато хто навіть не знає і не бажає розібратися – чи справді це необхідно для віконних конструкцій. К не дихаючим елементам відносять віконний профіль, так як він зроблений з пластику, але в процентному відношенні – це всього лише 15% від загальної конструкції вікна, інше все займає склопакет. Поява конденсату на склі і схилах, викликані ефектом плачучих вікон, також списують на те, що вікна не «дихають». А тепер відповімо на просте запитання – чого ви бажаєте, встановлюючи металопластикові конструкції? Природно – тиші і тепла. З цією метою сучасні вікна і замінили старі дерев'яні, які мали щілини для природної вентиляції кімнати, котрі утворювали протяги, які провокували постійні застуди. Для того щоб здійснювалася вентиляція кімнати, і не було конденсату, в металопластикових конструкціях передбачений режим провітрювання.

Міф №7. У всіх ПВХ-вікон стандартні кольори і форми.
Багато з покупців і не здогадуються, що металопластикові вікна можуть бути не тільки білими і мати стандартну конфігурацію. Виготовлення вікон відбувається за індивідуальними розмірами замовника, необхідної форми і конфігурації. Якщо вам необхідно вікно не білого кольору, а виконане під колір вашого інтер'єру, то вам слід замовити ламіновані вікна, покриті плівкою, що імітує структуру дерева. Компанія Viknaland пропонує більше 40 варіантів ламінування профілів.

Міф №8. Пластиковий профіль з часом жовтіє.
І на цей раз давайте не будемо вірити чуткам, а розглянемо факти. Справа в тому, що властивості майбутнього виробу визначають добавки, які використовуються в його виробництві. Якісні аддитиви забезпечують білосніжний колір вікна на весь термін його служби. Провідні виробники працюють за рецептурою сировинної суміші, розробленої спеціально для вітчизняних умов експлуатації. Якщо ж компанія економить на добавках, гарантії, що ваші вікна збережуть свій білосніжний колір, немає. Висновок простий: необхідно купувати віконні конструкції перевірених виробників ПВХ-профілю.

Міф №9. Матовий профіль швидше брудниться.
Це твердження важко заперечувати, але, як показує досвід, і глянсовий і матовий профілі брудняться однаково, тому стежити необхідно за обома. При цьому миючі засоби використовуються також однакові. У найпростіших випадках це можуть бути звичайні мильні розчини. Для видалення стійких плям можна користуватися бензином, кислотами – вони можуть пошкодити пластик.

Міф №10. ПВХ-вікна занадто дорогі.
На сьогоднішній день це висловлювання нічим не обґрунтоване, оскільки існує широкий вибір металопластикових конструкцій для різного рівня достатку людей. І чим якісніше вікно, тим дорожче воно буде коштувати. Цей міф живе ще з 90 років, коли металопластикові конструкції тільки починали в нашій країні з'являтися і дійсно досить дорого коштували, тому дозволити собі встановити таке вікно могли добре забезпечені люди. В даний час якісний віконний профіль не буде коштувати дешево, проте придбати його вже може практично кожен. Різниця в ціні дешевого вікна і якісного так велика, тому у покупця є вибір – придбати недороге вікно або ж трохи доплатити і замовити якісну металопластикову конструкцію. Металопластикове вікно в подальшому буде вам економити кошти на опалення приміщення, так як воно значно краще зберігає тепло, ніж стара дерев'яна рама, і вам не доведеться платити за опалення вулиці.
Ваш персональний консультант Ганна
Стоіцька