Причини поломки вікон

Власникам пластикових вікон іноді доводиться стикатися з різними поломками. Як правило, причинами цих поломок є або неправильне виготовлення вікон, або неякісний монтаж, або неправильна експлуатація.

Однією з типових проблем, пов'язаних з виготовленням профілю, є провисання стулок, що виникає в результаті неправильного розподілу дистанційних прокладок під склопакет. Нещільне прилягання прокладок ущільнювачів, поломка деталей фурнітури на стулці або коробці, вирване кріплення, нещільне прилягання, подвійне відкриття поворотно-відкидних стулок – все це пов'язано з тим, що відповідні планки фурнітури на рамі не відповідають місцям розташування рухомих цапф на стулці, або ж неправильно стикаються елементи фурнітури на стулці.

У вікон ПВХ прогин рами і нещільне прилягання ущільнювачів може відбуватися через відсутність сталевого підсилювача, або ж якщо він неправильно вибраний. У дерев'яних вікон використання неякісної деревини і погано проклеєні шипові з'єднання стулок призводять до деформації віконного блоку, виникнення нещільного прилягання, поломки елементів фурнітури, а також до провисання стулок і роз'єднання брусків.

Одним з найбільш характерних наслідків недобросовісного виготовлення склопакета є запітніння склопакета зсередини, що говорить про використання неякісного сорбенту або герметика.

В результаті неправильної установки вікон може виникати притирання стулки при закриванні, віджимання стулки від коробки при закриванні, нещільне прилягання, поломка деталей фурнітури – все це є наслідком того, що установка віконного блоку зроблена криво. Якщо дощова вода накопичується в жолобі і проникає в приміщення, не якісно була виконана герметизація монтажних швів.

Не завжди поломки відбуваються з вини виробника, – також може бути у цьому винна неправильна експлуатація. Так, наслідком попадання будівельного сміття на рушійні деталі звичайно буває утруднення регулювання фурнітури при осіданні стулки. А якщо регулярно (1-2 рази на рік) не робити змащування рухомих елементів фурнітури, відбувається її заклинювання і поломка деталей. Не варто забувати, що для догляду за фурнітурою використовуються засоби, які не руйнують захист від корозії.

Щоб не сталося передчасного старіння ущільнювача, необхідно здійснювати за ним догляд. Для продовження терміну його експлуатації, тобто збереження еластичності і здатності затримувати будь-які протяги і зливи, необхідно 1-2 рази на рік очищати його від бруду і протирати спеціальними засобами, використовуючи при цьому тканину, яка добре вбирає.

Компанія "Окна Онлайн" надає гарантію на свою продукцію – 5 років. Таким чином, наші клієнти захищені від можливого браку у виконанні або в монтажі не тільки високою якістю продукції і професіоналізмом наших співробітників, але і гарантією, і їм залишається тільки забезпечити своїм вікнам нескладний правильний догляд.