Який варіант скління вибрати для балкона і лоджії?

Який варіант скління вибрати для балкона і лоджії?
Перед тим, як замовляти скління для балкона або лоджії, слід визначитися, яку функцію ці приміщення будуть виконувати в подальшому в квартирі. На балконі можна влаштувати кабінет, ігрову, гардеробну, або просто необхідно закрити балкон та лоджію від погодних умов. Саме від розуміння, для чого буде використовуватися балкон, залежить вибір скління.

Якщо Ви плануєте розширити кімнату за рахунок балкона або лоджії, або зробити на балконі окрему кімнату, віддати перевагу варто теплому склінню балкона. Тепле скління передбачає вибір п'яти-, шостикамерного профілю, двокамерного склопакета з енергозберігаючим або мультифункціональним склопакетом, німецькою або австрійською фурнітурою. Таке скління забезпечить приміщення додатковою тепло- і звукоізоляцією. Тепле скління балкона слід виконувати спільно з утепленням зовнішніх стін, установкою на балконі опалювальних приладів. Тільки тоді скління балкона в теплому варіанті має сенс.

Якщо Вам потрібно просто захистити балкон від пилу, дощу і вітру, вибирайте недорогий бюджетний варіант. Холодне скління балкона передбачає трьох-, чотирикамерний профіль, однокамерний склопакет, турецьку або українську фурнітуру. Недолік такого скління в низькій тепло- і шумоізоляції. Температура на балконі при такому склінні буде вище орієнтовно на 50С.

Скління балкона в теплому варіанті дорожче на 22-25%.

При склінні балкона звернути увагу слід на тип відкривання і на кількість стулок. Від цього буде залежати зручність подальшої експлуатації балкона. Вибирайте розпашне відкриття стулок для забезпечення надійної герметичності і шумоізоляції. Розсувні системи використовуються тільки для холодного скління балкона. Стулок має бути скільки, щоб в майбутньому Вам зручно було доглядати за Вашим балконом або лоджією. Однак слід пам'ятати, що наявність додаткового відкривання впливає на кінцеву вартість виробу.

Якщо Ви все ще сумніваєтеся, який вибір зробити, зверніться за консультацією до професіоналів віконної компанії.
Ваш персональний консультант Ганна
Стоіцька