Склопакети з аргоном

Склопакети з аргоном
Проблема енергозбереження віконних конструкцій в сучасному світі, коли вартість опалювальних послуг постійно зростає, особливо актуальна.

Наповнення міжстекольного простору інертним газом (аргоном або криптоном) знижує втрати тепла в приміщенні на 15% в порівнянні зі звичайним склопакетом. Слід зазначити, що заповнення склопакета аргоном ефективно працює тільки в парі з енергозберігаючим склопакетом.

Аргон є недорогим газом, тому вартість склопакетів з аргоном підвищується несуттєво.

Тепловтрати вікна знижуються за рахунок підвищеної щільності газу. Завдяки газу сповільнюється процес передачі холодного повітря на тепле скло, в результаті чого більше тепла залишається всередині приміщення.

Заповнення склопакета аргоном проводиться за допомогою спеціального обладнання, внутрішній тиск контролюється спеціальним приладом.

Зовні присутність аргону ніяк не відбивається на склопакеті, вид з вікна не спотворюється.

Переваги склопакета з аргоном:
• не токсичний;
• безпечний для навколишнього середовища;
• прозорий;
• не горючий.

Але самими основними перевагами склопакетів з аргоном є підвищена теплоефективність, шумоізоляція і захист від ультрафіолету. За рахунок підвищеної щільності газу звукові хвилі менше проникають з вулиці в приміщення, чим і досягається підвищена шумоізоляція. Ультрафіолетові хвилі також переломлюються при проходженні через склопакет з аргоном і втрачають свої властивості. Склопакети з аргоном не рекомендується встановлювати в приміщенні, де багато кімнатних рослин.

Існує думка, що інертний газ в склопакетах недовговічний і з часом може випарується. Це частково правда. Але цей процес не такий швидкий і займає 10-15 років. Згодом, якщо буде необхідність склопакети завжди можна замінити.