Особливості теплого монтажу металопластикових вікон

Особливості теплого монтажу металопластикових вікон
Багато хто вважає, що, вибираючи металопластикове вікно, досить тільки визначитися з вибором профілю, склопакета і фурнітури, не приділяючи належної уваги монтажу конструкції. Це помилкова думка.

Особливу увагу слід приділяти захисту монтажного шва від зовнішніх умов. Піна в застиглому вигляді є досить міцним матеріалом, проте з часом під впливом ультрафіолету і вологи незахищений монтажний шов може руйнуватися. При цьому можуть з'являтися такі проблеми, як промерзання вікна, утворення цвілі на укосах, запотівання склопакетів.

Монтаж, при якому монтажний шов закривається зовні і зсередини гідро-, пароізоляційними стрічками, називається теплий монтаж. Також його називають монтаж за ДСТУ, тришаровий монтаж, євромонтаж.

При технології теплого монтажу використовуються стрічка ПСУЛ, внутрішня пароізоляційна стрічка, зовнішня гідроізоляційна стрічка.

стрічка ПСУЛ
Стрічка ПСУЛ – це заздалегідь стисла поліуретанова стрічка, яка після монтажу розширюється, приймаючи потрібну форму, тим самим заповнюючи собою весь вільний простір між вікном і стіною. Стрічка ПСУЛ забезпечує надійне кріплення рами у віконному отворі, ефективно захищає монтажний шов від негативних зовнішніх факторів. Стрічка ПСУЛ має гарну паропроникність, за рахунок пористої структури, тобто сприяє виведенню конденсату з монтажної піни назовні.

Внутрішня пароізоляційна стрічка також використовується для захисту монтажної піни від попадання вологи з приміщення. Являє собою стрічку на основі армованої алюмінієвої фольги. Одна частина стрічки кріпиться до віконної конструкції, а інша - до стіни, тим самим повністю закриваючи монтажну піну від зовнішніх факторів. Алюмінієве покриття також служить відбивачем тепла.

Зовнішня гідроізоляційна стрічка кріпиться під відливом, забезпечуючи надійну гідроізоляцію нижньої частини віконної конструкції. Виконуючи роль мембрани, ця стрічки сприяє виведенню вологи назовні, ефективно перешкоджаючи потраплянню вологи всередину.

Теплий монтаж - це скоріше рекомендація, ніж обов'язкова умова.