Чим відрізняються мультифункціональні склопакети від енергозберігаючих?

Чим відрізняються мультифункціональні склопакети від енергозберігаючих?
Вибираючи пластикові вікна, варто звертати увагу не тільки на недорогу ціну, а, в першу чергу, на якість і технічні характеристики вікна. Адже покупка вікна – це довгострокове вкладення, яке окупить себе за кілька опалювальних сезонів.

До вибору склопакета варто поставитися особливо відповідально, найбільш чітко розповісти фахівцям віконної компанії свої побажання. Адже саме склопакет займає більше 80% від загальної площі вікна і грає важливу роль в питаннях тепло- і шумоізоляції пластикового вікна в цілому.

Склопакети можуть бути енергозберігаючими, тонованими, загартованими, матовими, з малюнком, мультифункціональними. Давайте ж розберемося, чим відрізняються найпоширеніші види склопакетів: енергозберігаючі та багатофункціональні.

Особливість енергозберігаючих склопакетів в тому, що на скло наноситься спеціальне покриття, що складається з оксидів іонів срібла. Завдяки цьому покриттю теплова енергія з приміщення відбивається від енергозберігаючого скла і залишається в приміщенні. Це напилення наноситься на внутрішню частину склопакета, для того, щоб уникнути механічного пошкодження спеціального шару. Коли виникає необхідність знизити вагу віконної конструкції і зменшити навантаження на фурнітуру, віддавати перевагу слід однокамерному енергозберігаючому склопакету.

Мультифункціональний склопакет має кілька шарів з оксидів металів. На відміну від енергозберігаючого, мультифункціональний склопакет працює в двох напрямках: ефективно утримує тепло всередині приміщення в опалювальний період і надійно відображає ультрафіолетові промені влітку. Мультифункціональний склопакет має злегка дзеркальний ефект. За вартістю такий склопакет перевищує енергозберігаючий, але ця різниця виправдана.

Зовні відрізнити мультифункціональний склопакет від енергозберігаючого можна за маркуванням (наклейкою) на склі і злегка дзеркальному ефекту.

Вибираючи склопакет, враховуйте свої потреби і специфіку свого приміщення, прислухаючись до думки фахівців віконної компанії.